Varmepumpe anlæg installeret i Balle på Djursland. Drives af TLV-Forsyning som også vil drive vores kommende værk.

Hvorfor vælge fjernvarme?

 

Der er mange grunde til at vælge fjernvarme som varmekilde i din bolig eller virksomhed. Det er nemt, billigt, og så er det en miljøvenlig teknologi med fremtid i.

Vi leverer varmen lige til døren, står for vedligeholdelse af fjernvarmeledningen på din grund samt din fjernvarmeunit. Det er hovedsageligt vores ansvar, at du har varme i din bolig eller virksomhed. Vores ledningsnet opbygges, så vi kan forsyne forbrugerne med tilstrækkelig varme både sommer og vinter.

Der bruges grøn strøm
Varmeværket opbygges med brug af industrielle luft-til-vand varmepumpe med CO2 som drivmiddel. Deres strøm leveres fra NRGI Renewables, på en 10 årig kontrakt. 90% af strømmen kommer fra vindmøller eller solceller, og leveres til en fast elpris. Det er godt for miljøet, og elprisen er betragteligt lavere end den som almindelige forbrugere kan opnå. 

Nemt og billig varme
Fjernvarme er, på årsbasis, billig sammenlignet med naturgas, varmepumpe, træpiller og oliefyr. Fjernvarmeanlæg har en længere levetid og en lavere investeringsbetaling end f.eks. jordvarmeanlæg og individuelle luft-til-vand varmepumper. Den dag din fjernvarmeunit er nedslidt kommer vi ud og skifter den, det er en del af aftalen. Varme der produceres er billig fordi elprisen er lav, det skyldes den faste aftale, men også at der ved værket opsættes en stor akkumuleringstank. Den sikre at der primært produceres varme når elprisen er lav, det er den normalt om natten, i weekend og når der er meget vind. Varme lagres i tanken, og kan så bruges løbende som huse og virksomheder i byen har brug for den. Typisk vil den kunne oplades til 3-4 dages forbrug af varme.

En smart og fremtidssikret teknologi
Fjernvarme er et effektivt energitransportsystem, hvor varmt vand transporteres via isolerede rør fra et varmeværk til et antal bygninger i lokalområdet. Mere end 60 % af de danske hjem har fjernvarme. Hvilken som helst energikilde kan anvendes. Det gør fjernvarmen til en fremtidssikret teknologi.