Øget risiko for gasmangel i 2024

19. september 2023
EU stopper køb af gas i Rusland, Asien forbruger mere gas fordi der kommer gang i produktionen og Danmark får en kold vinter. Kan det ske? Vi ved det ikke, men ved kun at det kan få konsekvenser for varmeudgiften pr. hus hvis det sker.

Analyse fra Dansk Industri

Dansk Industri konkluderer i netop udgivet artikel, at der er gasmangel i udsigt og dermed stigende priser. Forventet +25% til januar 2024:
https://www.danskindustri.dk/.../di-analyse-oget-risiko.../
Med den analyse er det tydeligt at vi stadig er meget afhængige af om det bliver en mild eller hård vinter, og vil vi fortsat være afhængige af vintervejret? Med fjernvarme bliver meget af udsvingene fjernet, den produceres med en elpris som er låst de næste 10 år. 

Læs mere om gas

Hent hele analysen ang. gas prognose som pdf fil. Klik her.

TV2 Østjylland

Vi arbejder i arbejdsgruppen stadig med stor optimisme for at vi får grøn fjernvarme til byen. Fjernvarmen vil gøre os uafhængige af gassen! Vores formand Kristian Haugland har snakket med TV2 om de udfordringer vi møder ift. antallet af tilmeldte:

Randers Amtsavis

"Det er nu bussen kører, ellers frygter jeg, at vi aldrig får fjernvarme til byen" udtaler Per B. Hansen, Assentoft. Randers Amtsavis havde en fin artikel med angående vores fjernvarmeprojekt, og nuværende udfordring med at gas prislejet er tættere på normalt, og at tilmeldingerne derfor er vigende.
Læs hele artiklen, klik her.
Og tak til Per for at stikke hovedet ud af busken.
Analyse fra Dansk Industri. Forskellige scenarier for gas lagerne næste vinter.